2008. I. félév

HÍRMONDÓ 2008. április 24.

vitamin shop

Kedves Olvasónk!

Természetes a tavaszi fáradtság?

Nincs olyan ember, akiben nem merülne fel ez a kérdés így tavasz idején. Sokan tapasztaljuk, hogy tavasszal egy kicsit fáradtabbak vagyunk, teljesítőképességünk a normális szint alá csökken. Ennek oka, hogy a hosszú téli napok alatt, túl egy-két megfázáson, átvészelve az idei influenzás időszakot szervezetünk vitamin készletei minimálisra csökkentek, kimerültek. És ez bizony a közérzetünkre is rányomja a bélyegét, nem beszélve a környezetünkről, akik első kézből tapasztalhatják a hangulatváltozásunk következményeit.

De miért van a tavaszi fáradtság?

“Szakemberek szerint a tavaszi fáradtság nem betegség, hanem hiányállapot, tél végi kimerültség. Akkor lép fel, ha szervezetünk az előző nyáron felhalmozott energiakészletét, vitamin- és ásványi anyag tartalékát felélte. Az élő szervezetek aktivitása télen lecsökken, sok állat téli álmot alszik, s az embernél is érzékelhető egyfajta lelassultság. Hosszúak az éjszakák, a fény kevesebb, nagyobb az alvásigényünk, s aki felborítja ezt a biológiai rendet, jobban kikészül. Rossz a közérzetünk, kedélybetegek vagyunk, nehezünkre esik reggel fölkelni, kimenni a szeles, vagy ködös, nyirkos időbe.”TÖLTSÜK FEL A VITAMINRAKTÁRAINKAT!

Szellemi és fizikai teljesítményünk fokozásához hatékony segítség a Folyékony Közepes Energia napi vitamincsomag, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének Ajánlásával!


Szóljon a családjának és minden kedves barátjának, hogy ne csak Ön élvezhesse a vitaminok által nyújtott energia áldásos hatását!

Így már tényleg teljes erővel vághatunk bele a tavaszi munkálatokba!

NE FELEJTSE!!!

Május 4. Vasárnap: ANYÁK NAPJA! Lepje meg édesanyját, nagymamáját egészséges gondoskodással! Rendelje meg most bármely vitaminunkat legkésőbb 2008. április 27. 24.00-ig és díszcsomagolásban küldjük el Önnek vagy az Ön által megjelölt címre közvetlenül egy üdvözlőkártyával, és az Ön üzenetével! Éljen a lehetőséggel!LEGYEN ÖN IS ENERGIKUS ÉS FELEJTSE EL A TAVASZI FÁRADTSÁGOT!

NormaNatura csapata

HÍRMONDÓ 2008. április 23.

vitamin shop

Kedves Olvasónk!

AZ EGÉSZSÉG FONTOS!

És ezt Ön már tudja, hisz a közelmúltban megrendezésre került egészségnapot fontos eseménynek tartotta és részt vett rajta.
Cégünk, a NormaNatura Vitamin Szaküzlet, egészségpolitikájának fontos része, hogy a jó közérzetet, az egészséget elérhetővé tegye mindenki számára.
Reméljük standunkat felkeresve hasznos információkhoz jutott az egészségmegőrzéssel, a megelőzéssel kapcsolatosan.

Az egészségnapon érdeklődőink KVÍZ játékon vehettek részt. A helyes kvíz-kitöltők nyereménysorsoláson vettek részt, melynek nyertese:

LAJKÓNÉ RÓZSA JUDIT

Szívből gratulálunk neki!

Nyereménye:

1 doboz C-500 vitamin komplex, vegetariánus tabl.

A C-vitamin csodálatos tápanyag, amely fokozza az immunrendszer működését, csökkenti az influenza és a megfázás lefolyásának idejét, enyhíti az allergiás megbetegedések tüneteit, mérsékli a stresszhatások káros következményeit, fokozza a termékenységet, védi a csontokat és izületeket, segít a vérnyomás és a koleszterinszint normalizálásában, megőrzi bőrünk fiatalságát.
Szent-Györgyi Albert napi 2000-8000 mg C-vitamin elfogyasztását javasolta.

(Összetevők: C-vitamin 500 mg, Citrus bioflavonoidok 100 mg, Acerola 100 mg, P-vitamin 10 mg, Csipkebogyó 100 mg)

TOVÁBBI SZÉP NAPOT ÉS JÓ KÖZÉRZETET KÍVÁNUNK ÖNNEK!
NormaNatura csapata

HÍRMONDÓ 2008. március 6.

vitamin shop

Szeretettel Köszöntjük Olvasóinkat!

Mostani Hímondónkban, egy egészséges ajánlatot szeretnék tenni saját és gyermekeink egészségéért! De, hogy ennek töltete is legyen, olvasásra ajánlom ezt a néhány sort előtte.

Megvesszük a nyuszit és a nyuszi tojást divatból, megszokásból gondolván, hogy milyen jót teszünk gyermekünknek, mennyire fog a csokinak örülni. Persze nekünk nem ez a fontos, hanem az, hogy mi vesszük neki, tehát a csokin keresztül minekünk örül a gyerek. Milyen rafináltak is vagyunk? (Jól jön mindig egy kis energia!)
Még azt sem nézzük meg, hogy mi van az aljára - oldalára írva. Ha meg is nézzük, mit érünk vele, mikor számunkra teljesen ismeretlen nyelven írják? Honnan tudhatnánk, hogy a benne levő hatóanyagok egészségesek-e, vagy sem? Persze teljesen mindegy, hisz ha tudjuk is, mint pl. a cukrot is (elvileg) tudjuk, hogy micsoda, mégsem tudjuk róla, hogy mennyire egészségtelen. Pedig aztán a csokiban van belőle bőven.

Mit tehet velünk a cukor?

Az egészség fontos, ezt mindenki tudja, de hogy mit tud okozni a helytelen, túlzott cukorbevitel azt már kevesen.

A cukor az édességekben (mint a sütemény, fagyi, csoki, de még a kenyérben is) olyan nagy koncentrációban van jele, hogy könnyű, gyors emészthetősége miatt egyből a vérkeringésbe jut és megemeli a vércukor szintet, ami ebben a nagy mennyiségben nem felhasználható. Ennek megfelelően a hasnyálmirigynek nagy mennyiségű inzulint kell termelnie, hogy a cukorszint ismét normális legyen. Rossz minőségű ipari cukor esetében az inzulintermelés túllő a célon. Ilyenkor a cukorszint a normális alá süllyed és a következő cukorhiányos tünetek léphetnek fel:

idegesség, fáradtság, zavartság, szédülés, remegés, ájulás, depresszió, fejfájás, zajérzékenység, alvászavar, félelem, feledékenység, álmosság, emésztési zavar, izomgörcsök (főképp a lábakban), szemhéjviszketés, allergiás tünetek, asztma.

Ha az inzulin-cukor szint az újból adagolt édességgel nincs kiegyenlítve, a mellékvese hormontermelése fokozódik, hogy a fennálló cukorhiányt a glukóz tartalékból fedezzük. Ez a természetes fel-le hintázás és a mellékvesének az állandó aktiválása eredményezi a felsorolt tüneteket.

Mindenkinek jó étvágyat a csokinyuszihoz! :)

A NormaNatura MINDIG AZ EGÉSZSÉGET KÍNÁLJA!

CSOKINYUSZI HELYETT!

FOLYÉKONY VITAMIN
LÁGYZSELATIN BUROKBAN:
- praktikus kiszerelés
- gyors, hatékony felszívódás
- könnyen lenyelhető
- nem kell egyszerre bevenni
- egyenletes napi eloszlás

 

 

LEGYEN SZÉP NAPJA ÉS JÓ KÖZÉRZETE!
Koroknyai Tamás

 

HÍRMONDÓ 2008. március 4.

vitamin shop

Kedves Székesfehérvári, Kedves Fejér Megyei Olvasónk!

Előző Hírmondónkból értesülhettek arról, hogy 2008. február 28.-március 2. között került megrendezésre Budapesten az Utazás Kiállítás.
2008. február 28-án, a Szakmai napon, turisztikai szakújságírókból álló zsűri szavazatai alapján hirdették ki a standszépségverseny győzteseit.
Méltón lehetünk büszkék a székesfehérvári stand megálmodóira, kivitelezőire és mindenkire, aki hozzájárult, hogy létrejöhessen, hisz a „D” pavilon kiállítói közül Székesfehérvár kapta a „legszebb stand” címet.
 
 
A kiállításnak idén is nagy sikere volt, több ezer látogató, érdeklődő fordult meg a standoknál.
Üzletünk az ANDROMÉDA TRAVEL Utazási Irodának a standján népszerűsítette az egészséges mindennapok szükséges kiegészítőit, többek között a JÓ KÖZÉRZET VITAMIN FOLYÉKONY ALAP és KÖZEPES ENERGIA havi vitamincsomagokat.
A rendezvény alatt képviselőinktől szakszerű tanácsokat kaptak az egészségüket fontosnak tartó látogatók.
 

MI SEGÍTÜNK ABBAN, HOGY JOBB LEGYEN AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA!
DE A DÖNTÉS AZ ÖN KEZÉBEN VAN!

VÁLASSZA A JÓ KÖZÉRZETET!

NormaNatura csapata

HÍRMONDÓ 2008. február 29.

vitamin shop

Szeretettel Köszöntjük!

Egy élménydús hétvégi programot ajánlunk Önnek!
Látogasson el családjával, barátaival, ismerőseivel 2008. február 29-március 2. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont {Budapest X. ker., Albertirsai út 10. (Expo tér 1.)} területén megrendezésre kerülő -ra!
(Részletekért keresse fel a www.utazas.hungexpo.hu honlapot.)

OTT LESZÜNK MI IS!

Megtalál bennünket az ANDROMEDA TRAVEL Utazási Iroda kiállítási területén az „A” pavilon 205/A standján.

A kiállítás ideje alatt NYEREMÉNYJÁTÉKOT hirdetünk:
- minden kedves érdeklődő, aki a helyszínen helyesen válaszolja meg a kvízkérdéseket NYERHET!
A nyeremény az új generációs JÓ KÖZÉRZET VITAMIN FOLYÉKONY ALAP ENERGIA havi vitamincsomag!
JÖJJÖN EL ÉS NYERJE MEG HAVI VITAMINADAGJÁT!
NormaNatura csapata

HÍRMONDÓ 2008. február 23.

vitamin shop

Szeretettel Köszöntjük Kedves Olvasóinkat!

Még mindig az influenzás megbetegedés, a nátha lesz a témánk.

Sokunk a nátha előjeleinek észrevétele után a patikába rohanunk. Ha jobban magunkba néznénk, rájönnénk, hogy csupán megszokásból és tudatlanságból tesszük. Ha egy kicsit is vennénk a fáradtságot, hogy a neten vagy könyvekben utánanéznénk micsoda egészséget romboló akarat rejtőzik a gyógyszerek gyártása mögött, akkor nem hinném, hogy lenne kedvünk még egyszer ebbe az épületbe lépni, amit úgy hívunk, hogy „patika”. Akik szeretnének többet megtudni a hátuk mögött zajló gyilkos bizniszről, ajánlom nekik a Dr. Lenkei: Cenzúrázott egészség c. könyvét.

De mégis mit tehetünk akkor az egészségünk érdekében?

Legfontosabb, hogy az immunrendszerünket tartsuk erősen. Ha ez megvan, már nem is kellene tovább gondolkodnunk, mert betegek sem lennénk. Mi is az immunrendszer?


Immunrendszer:

Szervezetünk védekező rendszerének legnagyobb része a belekhez kötődik, ezért olyan fontos bélrendszerünk állapota. A túlsavasodás és elsalakosodás megbénítja az immunrendszernek ezt a részét, így fogékonyabbá válunk a betegségekre. Immunrendszer erősítésére kismillió módszer létezik. Egy jól bevált módszer a szervezetünk vitaminnal való feltáplálása. Erről is olvashatunk a Cenzúrázott egészség c. könyvben.
A következő hírmondóban további természetes, pénztárcakímélő módszereket fogok említeni.

MINDENKINEK JÓ KÖZÉRZETET KÍVÁNOK!

Koroknyai Tamás


A TÉL VÉGI AJÁNLATUNK
: az A-VITAMIN, illetve a CINK.

Az A-vitamin vagy elővitaminja a Béta-karotin képes lerövidíteni a gyulladásos folyamatokkal járó betegségek gyógyulási idejét. Így segíti a nátha gyors elmulasztását.
A szokásos adagja felnőtteknek napi 1-2 kapszula.

A Cink: Az amerikai Clevelandi Egyetem új vizsgálata alapján kimutatták, hogy napi kb. 100 mg cink bevétele a nátha időtartamát 7,6 napról 4,4 napra csökkenti. A Texasi Egyetem kutatói már 1984-ben hasonló eredményre jutottak. Azon betegek, akik napközben kettő óránként egy-egy (23 mg-os) cink tablettát kaptak, egy hét múlva 86%-ban egészségesek voltak, míg azoknál, akiknek cink nélkül kellett boldogulniuk, ez az arány mindössze 46%-volt.

dr. Varga Norman

HÍRMONDÓ 2008. január 2. szám

vitamin shop

Szeretettel Köszöntjük Kedves Olvasóinkat!

Hírlevelünk célja információkat eljuttatni Önhöz, az egészségesebb életmódról, illetve a helyes táplálkozás és a táplálkozást minőségileg kiegészítő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek használatáról.

Vitamin-járás jelentés:

Végre kisütött a nap! A hangulat előreláthatóan emelkedik, sűrű érzelmi megnyilatkoztatásokra és jókedvekre számíthatunk. Helyenként még borongós, bár legtöbb helyen már teljesen feloszlott a rosszkedv és a depresszió!
Előtérbe helyeződnek a gyerekek és a ki-be futkározások, velük párhuzamban a megfázások.
Ajánlom továbbiakban is a C-vitamin rendszeres fogyasztását, valamint a gyerekeknek a narancsos és cseresznyés ízben megvásárolható C vitaminokat, hogy ők is szívesen fogyasszák.
És ha valakit a tél túlságosan lemerített volna, táplálja fel szervezetét a JÓ KÖZÉRZET VITAMIN FOLYÉKONY ALAP ENERGIA vitamincsomagunkkal! Garantáltan fel fog frissülni tőle!

MINDENKINEK JÓ KÖZÉRZETET KÍVÁNOK!

Koroknyai Tamás


KÖNYV AJÁNLATUNK:

VITAMIN BIBLIA – amit a vitaminokról és az ásványi anyagokról tudni kell!
„Könyvem útmutató az egészséges életmódhoz, egyének, nem statisztika számára íródott. Ahol csak lehetett, személyes tanácsokat adtam. Úgy gondolom, egyedül így lehet valakit az egészséges életmódra rávezetni.”
Earl Mindell
A könyvből megtudhatjuk, hogy…
Melyik vitamin miben segíti a szervezetünket?
Milyen vitamin hiánya miatt vagyunk stresszesek és fáradtak a nap végére?
Hogyan, milyen vitaminnal tudja leküzdeni a stresszt és a fáradtságot?
Hogyan erősíthetjük legyengült immunrendszerünket vitaminokkal?
Milyen vitamin kell, hogy szép egészséges legyen a bőre és a haja?
dr. Varga Norman

HÍRMONDÓ 2008. január 9.

vitamin shop

Szeretettel Köszöntjük Kedves Olvasóinkat!

Hírlevelünk célja információkat eljuttatni Önhöz, az egészségesebb életmódról, illetve a helyes táplálkozás és a táplálkozást minőségileg kiegészítő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek használatáról.

Előhírek:

Közeledik az influenzajárvány! Körülöttem egyre több a náthás és sokan lázasan nyomják az ágyat. Akinek van egy kis esze, az már molesztál engem egy kis vitaminért! Mit is ajánlhatnék, mint a jól bevált C-vitamint! Mi is az?
Olvassátok el: Klikk ide!


Nálunk a C-vitamin a sláger, úgy viszik, mint a gyerekek a cukrot!

Próbáld ki te is és ha nem vagy elégedett leveszünk a címlistáról! :))))
A tévhitek elkerülése végett: Nem szeretnék sem hivatkozni, se bizonygatni, de mindenkinek írom, hogy az emelt dózisú C-vitamin fogyasztása nem okoz vesekövesedést. Bár elégtelen folyadékbevitel mellett (< 3-4 dl/ 10 ttkg) előfordulhat kálcium lerakódás, ezért csak annyi dolgunk van, hogy bőségesen igyunk mellette! De ettől ne ijedjetek meg, hisz a folyadék bevitel alapból szükséges!

MINDENKINEK JÓ KÖZÉRZETET KÍVÁNOK!

Koroknyai Tamás

A TÉLI AJÁNLATUNK:

C-VITAMIN KOMPLEX 500/1000 mg felnőtteknek és 500 mg rágótabletta gyerekeknek

C-vitamin citrus bioflavonoidokkal, kalciummal, acerola cseresznyeporral, csipkebogyó kivonattal és P vitaminnal.
A C-vitamin egy csodálatos tápanyag, ami fokozza az immunrendszer működését, csökkenti az influenza és a megfázás lefolyásának idejét, enyhíti az allergiás megbetegedések tüneteit, mérsékli a stressz hatások káros következményeit, fokozza a termékenységet, védi a csontokat és izületeket, segít a vérnyomás és a koleszterinszint normalizálásában, megőrzi bőrünk fiatalságát. Szent-Gyögyi Albert napi 2000-8000 mg C-vitamin elfogyasztását ajánlotta. Az orvosi kutatásokban jól dokumentált antioxidáns hatása miatt, táplálékkiegészítőként az egész világon, emberek milliói fogyasztják.

Fogyassza Ön is!

dr. Varga Norman

Látogassa meg üzletünket, vagy hívja közvetlen kapcsolatát és lepje meg kedvesét, kedves családját, igaz barátját, ismerősét egészséggel és Jó Közérzettel!