KLOROFILL

vitamin shop
A klorofill neve görög eredetű: chloros = zöld, és phyllon = levél. Nagyrészt a levelek sejtjeiben található, de más zöld szövetekben is előfordul. Érdekesség hogy a vérben lévő hemoglobin és a klorofill, amit a növények vérének is neveznek, csak egyetlen atomban térnek el egymástól, pedig elég bonyolult molekulák. A vér hemoglobinja közepén vas atom van, a klorofill molekula közepén magnézium van. Vajon ennél nyomósabb indok kell-e arra nézve, hogy milyen fontos a klorofill.

Mire jó a klorofill?

A klorofillt évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján méregtelenítésre. A kísérletek tanúsága szerint a klorofill közömbösítheti az étkezéssel a szervezetbe jutó kémiai rákkeltő anyagokat a májban és a vékonybélben, mielőtt azok kárt tehetnének a szervezetben.

Elősegíti a mérgek kiürítését és a savak semlegesítését. A magas klorofilltartalmú tápanyagok lúgosítják és méregtelenítik a testet, különösen a májat. Rendkívül erős lúgosító hatással vannak az emésztőrendszerre, jótékony hatásúak lehetnek reumás ízületi panaszoktól, köszvénytől szenvedők számára, elűzik a testszagot, megszüntetik a rossz leheletet, enyhítik a torokfájást, javítják a vérkeringést és az emésztést, illetve csökkentik a fáradságot, optimalizálják és fenntartják az egészségi állapotot

A klorofill láthatóan ellenállóbbá teszi a sejteket a baktériumokkal szemben, elősegíti a sebgyógyulást, segít a gyomorfekély kezelésében és szabályozza a bélműködést is.