ÉDES ÉS TERMÉSZETES: STEVIA

vitamin shop
ÉDES ÉS TERMÉSZETES: STEVIA

Nem állíthatom, hogy a cukor fölösleges, vagy önmagában káros volna, de a mai modern életvitelben fogyasztása túlnőtt azon a határon, mely összeegyeztethető az egészséges életmóddal.
Manapság Magyarországon az egy főre eső cukorfogyasztás (beleértve a csecsemőket és dédnagyszülőket is) meghaladja az évi 40 kg-t. Persze a felmérés nem veszi figyelembe a nehezen mérhető másik kb. 40 kg-ot, melyet különböző italok, élelmiszerek adalékanyagaként kerül a szervezetbe, pl a virsli, ketchup, mustár, a szójaszósz, stb. jelentős mennyiségű cukrot vagy glukózt tartalmaz.
A cukor összes egészségromboló hatása még a mai napig sem tisztázott teljes mértékben, de a jelenlegi ismeretek birtokában már biztosan kijelenthető, hogy ebben a mennyiségben fogyasztva rendkívül káros.
A cukor ugyanis olyan finomított vegyület, ami a természetben nem fordult elő soha, s a szervezet csak nagy üggyel-bajjal bánik el vele, pláne akkora mennyiségben. A kutatások sejtetni engedik, hogy a szervezet legfontosabb életfolyamataiban okoz komoly és visszafordíthatatlan torzulásokat.
Tapasztalatok bizonyítják, hogy az édes ízű ételek fogyasztásáról az embereket leszoktatni még abban az esetben sem lehet, ha az a gyógyulásukat idézhetné elő. Az ember függővé vált az édes íztől, szinte rabja lett ízlelő bimbóinak.

VAN MEGOLDÁS!


ÉDES ÉS TERMÉSZETES: STEVIA

A STEVIA – mely természetéből fakadóan édes - az 1900-as évek elején kezdte meg hódító útját a nagyvilágban. A növény kivonatai (por, szirup, folyadék, tabletta, őrlemény) és a szárított tealevelek gyorsan ismertté váltak természetes édesítő, gyulladáscsökkentő illetve gomba- és baktériumölő hatásuk miatt.

A STEVIA ELŐNYEI:
•    A növény különböző kivonatai 30-300x édesebbek a cukornál,
•    KALÓRIA- ÉS SZÁNHIDRÁTMENTES,
•    NULLA A GLIKÉMIÁS INDEXE,

•    Sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét,
•    Lúgosító hatású,

•    CUKORBETEGEK, CANDIDA diétát végzők és diétázók egyaránt fogyaszthatják.

MIKOR ÉS MIÉRT JÓ MÉG A STEVIA?
•    Cukorbetegség (diabetes mellitus)
Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozza az inzulinszintet. M
ás tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A- és C-vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).
•    Alacsony vércukorszint (hypoglikémia)
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a stevia szabályozza a vércukor-szintet a testben, ezáltal segíti a máj és lép működését is.
•    Magas vérnyomás
A tanulmányok tanúsága szerint a stevia segít a magas vérnyomás csökkentésében.
•    Gyulladások
A stevia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.
•    Bőrbetegségek
Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segít me
gakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, ekcéma, seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt kozmetikai célokra is használják.
•    Emésztőrendszer

Teaként fogyasztva a stevia hatékonyan javítja az emésztést, csö
kkenti a gyomorsavat, és hasfájás esetén is segítséget nyújthat.
•    Antibakteriális hatás
Antibakterális tulajdonságainak és magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően segít a fogszuvasodás és a szájbetegségek megelőzésében ezért több fogkrémben is alkalmazzák.


EURÓPÁBAN IS ELFOGADTÁK A STEVIÁT, MNT KALÓRIAMENTES ÉDESÍTŐT!

Az Európai Bizottság végső döntése alapján, a steviol glikozidot (Steviát), mint természetes kalóriamentes édesítő, édesítőszerként használható az európai piacon, 2011. december 2-től.

VÁLASSZA ÖN IS A STEVIÁT!
TERMÉSZETESEN ÉDES