HÚSVÉTI TORTA (NEM CSAK) LISZTÉRZÉKENYEKNEK

vitamin shop

Összetevők:

  • piskótához:
5 dkg vaj
4 dkg porcukor
1 dkg vaníliás cukor
3 tojás
4 dkg kristálycukor
6 dkg jó minőségű étcsokoládé
9 dkg darált dió
  • krémhez:
3 tojássárgája
5 dkg kristálycukor
15 dkg jó minőségű étcsokoládé
3 dl tejszín habbá verve
10 dkg meggybefőtt
  • díszítéshez: 40 dkg színezett marcipán
1. A piskótához habosra keverjük a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal.
2. A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral.
3. Vízgőzön felolvasztjuk az étcsokoládét, majd a habos tojássárga-keveréket, a tojáshabot és a darált diót is hozzákeverjük.
4. 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük. Formában hagyjuk kihűlni.
5. A tojássárgákat vízgőz felett folyamatosan kevergetve összemelegítjük a kristálycukorral, majd kihűlésig habbá verjük.
6. Az étcsokoládét vízgőzön felolvasztjuk és összekeverjük a felvert tojássárgájával, a tejszínhabbal és a lecsepegtetett meggyel.
7. A krémet rárakjuk a formában kihűtött piskótalapra és dermedésig hűtjük.

Miután megkötött a krém, marcipánnal bevonjuk a teljes tortát és a tetejét díszíthetjük az ünnepnek megfelelő motívumokkal vagy gyermekeink/unokáink kedvenc figuráival.
Egyszerűbben is befejezhetjük, ha a marcipánborítás helyett festett kókuszreszelékkel hintjük be tortánkat.
Jó étvágyat kínánunk!