NOW K-2 vitamin 100 µg

Lucerna alapú étrend-kiegészítő K-2-vitaminnal 100 µg - 100 kapszula
now k-2 vitamin.jpg
Egységár: 
48,5 Ft/darab
Eladási ár: 4.850 Ft
Lucerna alapú étrend-kiegészítő kapszula K-2-vitaminnal.
A K-vitamin részt vesz az egészséges csontrendszer kialakításában és megtartásában. Szerepet játszik a normál véralvadási folyamatokban.
Alkalmazási javaslat: 1 kapszula naponta étkezés közben.
Vegetáriánus termék.
Figyelmeztetés: A készítmény alkalmazása nem ajánlott véralvadásgátló gyógyszerek (pl. warfarin, coumadin, heparin), szedése esetén illetve állapotos és szoptató anyukáknak.
Gyártó: NOW Foods, USA.

Bővebb információ a K-2 vitaminról:
 
Életmentő K-2 vitamin
 
A K-vitamin fontos szerepet játszhat az érelmeszesedés, a csontritkulás, a rák és az öregedés védelmében. Az öregedés folyamatának jellemzői, hogy a lágy szövetek (szívbillentyű, mirigyek, vérerek) elmeszesednek. Kutatásokkal bizonyították, hogy ennek oka nem az, amit tévesen hittünk eddig, vagyis hogy a táplálkozással bevitt kalcium okozza, hanem az, hogy az öregedéssel folyamatosan veszítjük el a kalcium egyensúly fenntartásának képességét. A K-vitamin segít gyorsan visszaállítani a kalcium egyensúlyt. A K-vitamin hatásának károsodása gyors csontritkuláshoz, érelmeszesedéshez, törékeny csontokhoz és a szív- és érrendszer rossz működéséhez vezet. Ezek a betegségek a civilizált országokban a munkaképtelenség és a halálozás vezető oka.
A K-vitamint 1929-ben fedezték fel, és kezdetben azt gondolták, csak a normál véralvadáshoz van rá szükség. Fontos szerepe van a csontok és az érrendszer egészségében, fontos a sejtnövekedés szabályozásában, a sejtek vándorlásában, szaporodásában és elhalásában, támogatja az immunrendszer működését és gátolja a krónikus gyulladásokat.
 
Hogyan alakul ki a meszesedés?
A homocisztein vagy az oxidálódott alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) sérülést okozhat az erek belső falán, az endotheliumban. Az érfal, hogy gyógyítsa a sérülést, kollagén bevonatot képez a sérülésen. Ez a kollagén bevonat magához vonzza és felhalmozza a kalciumot, és egy csontra emlékeztető kemény anyagot képez. Ezt hívjuk úgy, hogy az erek merevvé válnak. Sok kutatás bizonyítja, hogy a K-2 vitamin hiánya gyorsítja az erek meszesedését. Ellenben ha megfelelő a K vitamin szint a szervezetben, akkor a csontokban tartja a kalciumot, ezzel megelőzve, hogy az érfalakban rakódjon le. Sok öregedéssel kapcsolatos betegség kapcsolható össze a meszesedéssel. Ilyen betegségek a vesekövek, az ízületi  gyulladás, a szürke hályog, a szívbillentyű elégtelenség, a csonttörés, a ráncos bőr, a csontkinövések, a szenilitás és természetesen a szív erek elmeszesedése. A K-vitamin optimális szintjének helyreállítása segíthet megvédeni minket ezekkel a betegségekkel szemben.
 
Hogyan segít a csontritkulás megelőzésében?
A K-2 vitaminnak kulcsszerepe van az osteoclastok túlzott aktivitásának megfékezésében és a csontozat leépülésének megakadályozásában. Az osteoclast nevű sejtek felelősek azért, hogy az elöregedett csontot lebontsák, így elősegítve a megújulását. Ha ezeknek a sejteknek túl nagy az aktivitásuk, legyengítik a csontot és ez csontritkuláshoz vezet. Másik fontos szerepe a csontokban, hogy fokozza az új csont képződését, lehetővé téve, hogy az osteocalcin a vérből a kalciumot a csontokba építse.
 
K-vitamin és a rák kapcsolata
A rákkutatása célja, hogy olyan összetevőket azonosítsanak, amelyek előidézik a rákos sejtek önpusztítását. Vizsgálatokkal kimutatták, hogy a K-2 vitamin serkenti a sejtelhalást és az önpusztítást. Laboratóriumi eredmények szerint a K-2 gátló hatást fejt ki a myelómák és a nyirokrákok fejlődésére, ami lehetséges alkalmazását jelenti e nem ritka rákokban szenvedőknek és serketi a leukémiás sejtek önpusztítását. Az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett tanulmány szerint a magasabb K-vitamin bevitel mellett csökkenhet a rák kialakulásának és a daganatos betegség okozta halálnak a kockázata. A kutatók úgy találták, hogy a résztvevők magas  K-2 vitamin fogyasztás mellett 28%-kal kisebb eséllyel haltak meg a rák bármely típusában, mint a csoport legkevesebb K2 vitamint fogyasztó tagjai. Dr. Linseisin és kollégái rámutattak, hogy e vitamin gátolni látszik a rákos sejtek növekedését és stimulálni az abnormális sejtek önmegsemmisítő folyamatait.
 
A K-2 vitamin előnyei a K-1 vitaminnal szemben
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a phillokinon. Két fő formáját különböztetjük meg, a K-1 és a K-2 vitamint. A K-1 vitamint a zöld növények, szintetizálják. A K-2 vitamint a vastagbélben egy baktérium termeli, innen a bélfalon át a véráramba jut, ahol a különböző véralvadási faktorok egyikévé alakul. Ezen kívül az egészséges, erős fogak és csontok megőrzéséért felelős fehérjék előállításában is része van. Néhány mesterségesen előállított K-vitamin vízben is oldódik. Szintén van provitaminja is, amit menadionnak nevezünk. Bár a szervezetben a K-1 vitamin egy része K-2-vé konvertálódik, jelentős előny származik a K-2 kiegészítő szedésével. A K-2 vitamin felszívódása relatíve hatásos, míg a K-1 a növényekből viszonylag gyengén szívódik fel.
 
Szívre gyakorolt hatása
A Rotterdami Szív Vizsgálat (Rotterdam Heart Study) kutatást végzett a K-vitamin szívre gyakorolt hatásáról és 4800 személyt követett hét éven át. Akik a vizsgálatban nagyobb mennyiségben fogyasztottak K-2 vitamint, azoknál 57%-kal csökkent a szívhalálozás a legkevesebb K-2 vitamint fogyasztókhoz képest. Ugyanezt a hatást nem találták meg a K-1 vitamin esetében. A nagyobb K-2 vitamin fogyasztás az aortában kevesebb kalcium lerakódást eredményezett, míg a kevesebb K-2 vitamint fogyasztóknál valószínűbben jelentkezett közepes vagy súlyos meszesedés. A rotterdami vizsgálat mérete és minősége hitelesíti a K-2 vitamin és a csökkent szívbetegség kockázat közti erős kapcsolatot, és azt mutatja, hogy a K-2 vitamin kedvező kardiovaszkuláris hatása az érelmeszesedés gátlásán keresztül fejti ki hatását.
 
Összetétel 1  kapszulában:
K-2 vitamin 100 µg
Lucerna 300 mg
Egyéb összetevők:
rizsliszt ,
cellulóz ( kapszula),
maltodextrin,
magnézium-sztearát (növényi forrás),
szilícium-dioxidot .
Nem tartalmaz: 
sót, élesztőt, cukrot, búzaszármazékot, glutént, szóját, tejet, tojást, mészhéjú állatot és tartósítószereket.